Sportfogadás Blog

Sportfogadásról mindent, és még többet!

Általános hibák a sportfogadásban, avagy miért nem vagy sikeres? IV. Rész

2016. március 31. 13:29 - sportfogadasblog

A stratégia hiánya

Aki még sosem alkalmazott semmilyen stratégiát a fogadói karrierje során, az biztos meglepődik, és nem érti, mit is takar az, hogy "sportfogadási stratégia", esetlegesen nem látja át a fontosságát, a jelentőségét. Rengeteg féle stratégia létezik, mindegyiknek vannak előnyei, és hátrányai. hogy megtaláljuk a nekünk megfelelő stratégiát sokat ki kell próbálnunk, és személyre is kell szabnunk őket, hiszen nem feltétlen fog nekünk működni az, ami másnak igen.

A stratégia használata szerintem azért nagyon fontos, mert rendszert visz a fogadásainkba, ezáltal nagyobb lehet a kontroll a fogadásaink felett. nagyon fontos, hogy csak nagyon indokolt esetben, vagy egyáltalán ne térjünk el a stratégiától, amit éppen alkalmazunk, illetve fontos a változatosság is, ne játszunk állandóan ugyan azon stratégia szerint! Én rengeteg stratégiát kipróbáltam, rengeteg időt szántam saját stratégiák fejlesztésére, és tesztelésére, és a tapasztalatokat leszűrve annyit tudok mindenkinek tanácsolni, hogy mint az élet minden területén itt is igaz a mondás, hogy ami túl szép, hogy igaz legyen, az valószínűleg nem az! sok tuti stratégiát olvasgatva ugrottam bele ész nélkül a használatukba, és soknak iszonyat nagy bukó lett a vége, tehát azt tanácsolom egy stratégiát legalább 1-2 hónapig teszteljünk papíron, mielőtt nekiállunk élesben is kipróbálni. csak türelem kérdése az egész!

Még egy lényeges dolog a stratégiákkal kapcsolatban, hogy itt sincs 100%-os! sőt! soha ne adj ki pénzt stratégiákért, mert egyrészt iszonyatosan drágák, másrészt gyakorlatilag nem érnek semmit. én még nem hallottam senkitől, hogy vett egy stratégiát, és tényleg működött volna neki. ezzel szemben viszont az interneten rengeteg fórumon (pl.: sportfogadas.org) fellelhetőek nagyon jó stratégiák, amik már a teszt fázison is átestek.

Én személy szerint az alapvető stratégiákat 3 típusba sorolnám be:

1., A kiválasztási rendszerek

Ezeket talán nem is nagyon mondanám stratégiának, tényleg arra szolgálnak, hogy megszűrd az eseményeket, és mondjuk a hétvégi meccsdömping alatt kiválaszd azt a pár meccset a 100 közül, amire szerinted, és a rendszered szerint érdemes fogadni. a hibájuk ezeknek a rendszereknek, hogy általában valamilyen ismétlődő dolgot, anomáliát keresnek a sportban, és szinte csak a statisztikát veszik figyelmbe. például: ha a hazai csapat az utóbbi 5 meccsen lőtt 10 gólt és kapott 2-t, akkor ez a meccs tuti, hogy 2,5 felett lesz, rakd rá a házat, autót, asszonyt, mert tuti jön! ez persze egy eltúlzott verzió, de sok ilyennel is találkoztam már. ezeket a rendszereket mindig kezeljük fenntartásokkal, mert a statisztika nem minden, az csak a múltat tükrözi. nekünk a jelenre is szükségünk van ahhoz, hogy minnél pontosabb képet kapjunk a meccsekről!

2., A tétemeléses taktikák

A tétemeléses stratégiák értelemszerűen a tétet határozzák meg, bukás után emeled a tétet. ilyen pl a martingale, fibonacci, kelly, stb. rá lehet keresni, nem akarom részletesen bemutatni őket. ezek a leg hatásosabb stratégiák, ugyanis itt sosem vesztessz pénzt! tök jó! csak nyerhetsz vele, 100% tuti. na persze ez sem így van. ezeknek a stratégiáknak van egy olyan hátulütőjük, hogy a mezei sportfogadó számára biztosan bukó lesz a vége. de nem egy pár százalékos bukásra gondolj, hanem a teljes bankrollra! ezek a szisztémák akkor működőképesek, hogyha nagyon sok pénz áll rendelkezésünkre, de én semmiképpen nem javaslom, mert iszonyatosan stresszes dolog, és lélektanilag is érdekes, ugyanis (vegyük pl. a martingale-t) pl. ha buksz mindig duplázod a tétet tehát: 1x 2x 4x 8x 16x 32x és így tovább szépen a végtelenbe. nyugodtan ki lehet számolni, hogy ha 100 ft-os téttel kezdjük el a fogadást, a 10. körre mennyit kell feltennünk egy fogadásra, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mennyit öltünk bele eddig. ráadásul a martingale-nek (tétduplázós módszer) az is hatalmas hátránya, hogy mondjuk ha 10.-re jön be a fogadás, akkor is csak azt az egy kis egység tétet nyertük meg, amit az első fogadás során kellett volna, de ehhez viszonyítva hatalmas pénzösszegeket kockáztattunk ennek érdekében. éppen ezért én senkinek nem ajánlok tétemelős rendszereket, mert rövidtávon nagyon látványos eredményre képesek, de hosszútávon sajnos biztosan csődbe visznek minket.

3.,  Minden más stratégia

Ide jön az összes többi stratégia, aminek nem tétemelés a lényege, és nem is egy kiválasztási rendszert kínál. ilyenek pl. a napi/heti előirányzott profiton alapuló stratégiák, a külömböző speciális bankroll menedzsment stratégiák.

Aki szeretne ízelítőt kapni ezekből, azoknak ajánlom az interneten magyarul is fellelhető "Bookie Buster" című könyvet ami kb. 21 stratégiát tartalmaz, és van benne mind a 3 fajtából. azokat a stratégiákat nagyon jól lehet a saját ízlésünk szerint formálni, a tétemeléses fogadások használatát azonban senkinek nem ajánlom!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportfogadasblog.blog.hu/api/trackback/id/tr378548594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása